Главная » 2016 » Липень » 16 » Паломницька поїздка в Вінницьку обл.

Паломницька поїздка в Вінницьку обл.

28.03.2024
Автор: Терновой
Комментарии: 0
Просмотров: 997
В червні 2016 року по благословенню Високопреосвященного Володимира, Архієпископа Дніпродзержинського і Царичанського, відбулася паломницька поїздка віруючих Дніпродзержинської єпархії (із Криничанського, Петриківського районів і м. Дніпродзержинська) до Софіївського парку м. Умань і деяких святих місць Вінницької області. Очолювала поїздку керівник паломницького відділу Дніпродзержинської єпархії р.б. Євдокія Алексієнко, їй допомагали настоятелі з Криничанського району - протоієрей Миколай Чиженко і Петриківського району – ієрей Андрій Терновий.
    Паломники зразу відвідали Софіївський парк м. Умань Черкаської області, де з ними була проведена змістовна екскурсія по парку, в ході якої вони ознайомилися з історією і пам’ятними місцями парку, з дивовижною рослинністю, фонтанами, печерами і статуями. 
    Далі віруючі відправилися до Успенського чоловічого монастиря с. Слобода Тишківська Гайсинського району Вінницької області, де взяли участь у хресній ході від монастиря до джерела, водосвятному молебні і святковому обіді з нагоди храмового свята обителі преподобного Онуфрія Великого.
    Ввечері паломники прибули до Усікновенського скельного чоловічого монастиря с. Лядова, де їх гостинно зустріли, розмістили у монастирському готелі і пригостили вечерею. Зранку вони побували на Божественній Літургії у храмі Усікновення глави Іоанна Предтечі Лядовського монастиря, потім для них провів екскурсію по святим місцям обителі послушник Павло, який розповів про ікони обителі, зокрема Усікновення глави Іоанна Предтечі і Божої Матері «Відрада і втішення», показав келію преподобного Антонія Печерського, храми преподобного Антонія і Параскеви П’ятниці, монастирську косницю і дзвіницю на вершині скелі. Віруючі мали можливість омитися у святому джерелі преподобного Антонія і побувати на вечірньому богослужінні.
    В останній день поїздки вони побували в Іосафатовій долині поблизу села Голичинці Могилів-Подільського району, де в 1923 році з’явилася Божа Матір пастуху Якову і дівчинці Харитинці і наказала ставити хрести і прославляти Христа. Паломники стали свідками великої кількості хрестів, поставлених православними християнами з різних куточків колишнього Радянського Союзу, набрали цілющої води із місцевого джерела, омилися і пообливалися святою водою.
    Додому поверталися із гарними враженнями від поїздки, у доброму настрої, співали духовні пісні, дякуючи Богу за його духовну допомогу під час паломницької поїздки.


       
Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]