Гловна » 2011 » Жовтень » 14 » Православна Петриківка під Покровом Божої Матері

Православна Петриківка під Покровом Божої Матері

20.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1842
 





14 жовтня . Цього дня в селищі чекали давно, адже Петриківка традиційне козацьке поселення і майбутній козацький Свято-Покровський собор, котрий починає своє будівництво, - розквіт нашого селища. Те що ми є нащадками козацької слави відгукується і в мові, співах, традиціях, а найбільше у нашому православ'ї.

   Які б лихоліття не проносились над  нашою країною, які б випробування не пропонувала нам наша доля – ніщо не могло нам заборонити молитися і вірити в нашого Творця.

  Де б не був козак, а 14 жовтня мав прийти до храму бо День Покрови Святої Богородиці – найшанованіше у козаків свято.

(" Днесь благовернии людие светло празднуем, осеняеми Твоим, Богомати, пришествием")

            По закінченні Божественної Літургії Хресний хід з найшанованнішими святинями спрямував селищем Петриківка. Святкування храмового дня майбутнього Свято-Покровського собору підтримали Рада ветеранів, козачий полк  ім. Петра Калнишевського, місцева рада, співробітники місцевої лікарні, учні ПТУ-79 з викладачами та багаточисленні парафіяни. Хрестний хід підтримав своєю причетністю Іванівський батюшка протоієрей Дімітрій.

            Спрямований магістральними дорогами та вулицями Хрестний хід за звичаєм зупинявся на всіх перехрестях, де священниками були відслужені уставні молитов з окропленням святою водою на всі сторони світу. Хресний хід було спрямовано до стели, що в центрі Петриківки,  де було відслужено Літію з «Вічною пам’яттю Петру Калнишевському з почивщиєю братією Соловецької обителі.

   Центральною вулицею процесія пройшла і зупинилась біля місця на якому стояв храм збудований коштом П. Калнишевського. Всі присутні разом із небесними Силами безплотними вшанували пам'ять перших священників, і безумовно самого нашого батька отамана Петра. І, хоч храм і було злочинно зруйновано в 1937 році присутність благодаті на цьому місці відчувалась безперечно.

            Надалі хресна хода була спрямована до будівельного майдану майбутнього храму, де всі просили Божої допомоги в будівництві.

Хреста хода засвідчила, що петриківці вірні козацьким традиціям і гідні будувати нову Україну.


                       

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]