Гловна » 2015 » Березень » 20 » Божественна літургія у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому монастирі

Божественна літургія у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому монастирі

18.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 2604
20 березня, в день свята чудотворної ікони Божої Матері "Споручниця грішних", Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Корецькому Свято-Троїцькому жіночому ставропігійному монастирі.
Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, єпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Ірпінський Климент і духовенство монастиря.
Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до віруючих зі словами проповіді: "Сьогодні Свята Церква вшановує чудотворний корецький образ Божої Матері "Споручниця грішних". Через цей образ Божа Мати являла і являє Свою милість і до насельниць цієї обителі, і до всіх, хто сюди приходить для молитви, і на весь поліський край. Розмірковуючи про милість і заступництво Богородиці над православними християнами, Його Блаженство зауважив, що Божа Мати піклується про всіх людей, які є християнами, але особливої Її любові та благодатного покрову сподобляються ті, котрі правильно славлять Бога та намагаються прихилити до себе Його благословіння через піст, молитву, через добрі справи милосердя. Богородиця не хоче, зазначив Предстоятель, щоб людина, якій Бог подарував і розум, і здібності, і таланти, всі ці таланти загубила і не пізнала Бога. Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми у заповідях Господніх проводили все своє земне життя, щоб ми були гідними любові Богородиці і щоб Вона умолила Свого Сина, повернути мир на нашу українську землю і щоб перестала проливатись людська кров".
По закінченню Літургії був звершений молебень перед чудотворною іконою Божої Матері "Споручниця грішних".
За матеріалами офіційного сайту УПЦ
     
Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]