Главная » 2014 » Січень » 3 » «Ікона вишита душею»

«Ікона вишита душею»

05.05.2024
Автор: Чикун
Комментарии: 0
Просмотров: 930
«Ікона вишита душею»
Під такою назвою в Солонянському благочинні стартувала акція майстрів ручної вишивки  з нагоди новорічних та різдвяних свят. Метою цієї акції є підтримка єдиного культурного простору району, збереження і розвитку народної творчості, відродження українського мистецтва, примноження національних культурних надбань, розвиток і зміцнення професійних зв’язків, обмін досвідом між майстринями вишивки, відкриття нових імен вишивальниць.
Організатори акції – благочиння Солонянського району Дніпродзержинсько - Царичанської єпархії та відділ культури, туризму, національностей та релігій РДА.
Акція проводиться поетапно:
І етап – з 23.12.2013 по 22.02.2014р. у селах та селищах району;
ІІ етап – заключний, проводиться з 23.02.2014 по 28.02. 2014р. в смт. Солоне, з підведенням підсумків акції на районному святі, приуроченому святкуванню Сирної седмиці, яке відбудеться 28 лютого.
В акції беруть участь професійні майстрині і майстри - аматори ручної вишивки. До участі приймаються роботи, виконані будь-яким видом вишивки, з використанням різноманітних матеріалів і техніки.
Перед початком акції в Свято-Стрітенському храмі смт. Солоне протоієрей Іоан Богатчук звершив молебень перед початком всякого доброго діла та благословив вишивальниць на богоугодну справу, побажав їм робити справу з вірою, надією і любов’ю в серці.


Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]