Главная » 2017 » Травень » 22 » Чотири роки служіння у новому храмі у Гуляйполі.

Чотири роки служіння у новому храмі у Гуляйполі.

29.04.2024
Автор: Василевский
Комментарии: 0
Просмотров: 714
22 травня 2017 року настоятель Свято-Миколаївського храму села Гуляйполе протоієрей Миколай Чиженко разом з прочанами та гостями відзначив чотири роки служіння у новому храмі та день перенесення мощей святителя та чудотворця Миколая.
Служіння розпочалося з водосвятного молебня, за яким було послідування часів та Божественна Літургія, яку очолив настоятель у співлужінні священників з сусідніх приходів Криничанського району – про-тоієрея Димитрія Голушко із села Семенівка та протоієрея Георгія Кириченка із Червоноіванівки.
Після читання Євангелія протоієрей Миколай звернувся із промовою до присутніх, розповівши про життя святителя Миколая та обставини перенесення його святих мощей до міста Бари. Священик повідомив прочан, що по милості Божій у цьому році мо-щі у перший раз привезені на деякий час для поклоніння до храму
Христа Спасителя у Москві і кожен бажаючий може відвідати останки святого угодника і помолитися йому до 12 червня, подо-лавши всього 1000 кілометрів.
Батюшка привітав з четвертою річницею служіння у новому храмі і закликав присутніх любити свій храм та його покровителя,
допомагати ближнім та захищати віру силою самої віри, як робив святитель Миколай,- праведністю життя, чистотою намірів та дотримання вчення святих отців попередніх віків, що зберігається у православній церкві.
На богослужінні було піднесено молитву про мир в Україні.
По завершенню Літургії відбулася звична хресна хода навколо храму, на якій був присутній також протоієрей Володимир Повстянко із Божедарівки.
Наприкінці служби присутніх привітав заступник сільського голови з виконавчої роботи Семенко В. А. та діти недільної школи віршами на пасхальну тематику, після чого всі могли вкусити святкової трапези, з любов’ю приготованої зусиллями прочан.
В той же день був проведений у Гуляйпільському Будинку культури духовний святковий концерт Лауреату Володарка «Гран-Прі» Міжнародного конкурсу «Весняна феєрія -2017» Ірини Пеньковської з піснями ієромонаха В’ячеслава Максименка, куди могли прийти усі бажаючі. Виступ був змістовним та цікавим.

Копирование и использование материалов сайта без предварительного согласования запрещено.

Комментарии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]