Гловна » 2016 » Липень » 20 » Нова назва єпархії та титул єпархіального Архієрея

Нова назва єпархії та титул єпархіального Архієрея

26.04.2024
Автор: Василевский
Коментар: 0
Переглядів: 1538
Журнали засідання Священного Синоду Української Православної Церкви від 20 липня 2016 року
Ж У Р Н А Л № 26


У засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія —

СЛУХАЛИ:
Рапорт Преосвященного архієпископа Дніпродзержинського і Царичанського Володимира про зміну назви Дніпродзержинської єпархії Української Православної Церкви та титулу єпархіального архієрея на «Кам’янський і Царичанський» і внесення відповідних змін до Статуту Управління Дніпродзержинської єпархії.

Довідка:
19 травня 2016 року Верховна Рада України прийняла Постанову №4085 від 17.02.2016 щодо перейменування окремих населених пунктів та районів, відповідно до якої м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області перейменоване на м. Кам’янське.

УХВАЛИЛИ:
Благословити:
1) змінити назву єпархії з Дніпродзержинська єпархія Української Православної Церкви на Кам’янська єпархія Української Православної Церкви.

2) змінити титул єпархіального архієрея з «Дніпродзержинський і Царичанський» на «Кам’янський і Царичанський».

3) прийняти відповідні зміни та доповнення до Статуту Управління Дніпродзержинської єпархії Української Православної Церкви і змінити назву «Управління Дніпродзержинської єпархії Української Православної Церкви» на «Управління Кам’янської єпархії Української Православної Церкви».

Увага! Копіювання та використання матеріалів сайту без попереднього погодження заборонено.

Коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєсрация | Вхід ]